У НАСЕЉУ БУСИЈЕ ОДРЖАНА ПРВА РАДИОНИЦА ПРОЈЕКТА ”ПОМОЋ У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И ИРЛ”

18. октобар 2013.

18.10.2013

 

Пратећи динамику имплеменатције Пројекта ”Помоћ у грађевинском материјалу за избеглице и ИРЛ” који спроводи општина Земун у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Републици Србији, а уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције РС, 17. октобра одржана је прва радионица у насељу Бусије.

Радионици је присуствовало око 70 потенцијалних корисника, а присутне је испред Пројекта поздравила менаџерка Нада Ђурић и упознала их са основним смерницама реализације пројекта, односно чињеницом да ће 31 породично домаћинство добити бесповратну помоћ до 2000 евра у грађевинском материјалу.

У наредним данима радионице ће бити одржане и у Батајници и насељу Грмовац, где ће потенцијалним корисницима чланови Комисије и чланови Тима за имплементацију Пројекта пружити све релевантне информације везане за попуњавање конкурсне документације.

О важности спровођења Пројекта сведочи и чињеница да су првој радионици присуствовали и председник општине Земун Дејан Матић и заменик председника Дамир Ковачевић.

Председник Матић, истакао је да је овај конкретан пројекат у склопу континуиране подршке коју општина Земун, као локална самоуправа, пружа суграђанима са статусом избеглих и интерно расељених лица, и да се неће одустати док се не реше сви проблеми.

”Делећи вашу судбину, као избеглица, али и грађанин Србије, желим достојанствен живот за све нас. Ви сте сами саградили нова насеља, а ми радимо све што је у нашој моћи да данас сви заједно живимо у условима који су нормални за 21. век”, рекао је Дамир Ковачевић, заменик председника општине Земун и председник Савета за миграције.

О условима, начину аплицирања и неопходној документацији говорио је председник Комисије за утврђивање процедуре и избор корисника грађевинског материјала у пројекту Станислав Кулачин.

Испред партнерске организације Удружења избеглица из Р. Хрватске Вељко Жигић објаснио је учесницима радионице на који начин се подноси документација и како се фазно одвија реализација Пројекта.

Пројекат ”Помоћ у грађевинском материјалу за избеглице и ИРЛ” општина Земун спроводи наслањајући се на Локални акциони план за унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица у градској општини Земун у периоду 2010-2014. година.

Уговор о донацији, градска општина Земун и Делегација Европске уније у Републици Србије потписале су 12. јула 2013. године.

naslovna radionica_0

foto 1 radionica

foto 2 radionica

foto 3 radionica

foto 4 radionica

eu_1

За  садржај објављен на Интернет презентацији

  искључиво је одговорна градска општина Земун и

  дате информације не  представљају званичан

  став Европске уније.  ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИРА ЕУ