У БАТАЈНИЦИ НОВИ ЗДРАВСТВЕНИ ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

27. јануар 2021.

У циљу бољег организовања вакцинације грађана против корона вируса Градска општина Земун је простор Културног центра Батајница у Улици пуковника Миленка Павловића број 3, у центру овог насеља, привремено уступила здравственој установи и опремила га за потребе Дома здравља Земун како би грађани у близини места становања имали могућност да се вакцинишу. Општина Земун је прва градска општина у Београду која је своје капацитете уступила за потребе имунизације.

Tим поводом, председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са сарадницима је 27. јануара посетио Културни центар Батајница и у разговору са суграђанима уверио се да им нови пункт за вакцинацију много значи. Била је то прилика да председник општине и помоћник председника Андријана Кукољ приме вакцину.

”Пункт за вакцинацију смо отворили пре свега за потребе грађана Батајнице, Бусија, Грмовца, Угриноваца како би могли да се вакцинишу и да не би морали да иду у Дом здравља Земун. Уступили смо и општинске аутомобиле за превоз најстаријих суграђана. Позивам суграђане старије од 65 година заинтересоване за  вакцинацију против COVID-19 да позову општински Кол центар на телефоне 011/3168-088 и 011/3778-470 како би добили ближе информације у вези са вакцинацијом. На овај начин стојимо им на услузи приликом попуњавања пријаве на Порталу е Управа, да у случају потребе закажу и превоз за одлазак на вакцинацију. Ово је наш мали допринос у борби против пандемије изазване корона вирусом. Уз економски напредак државе, имунизација становништва је тренутно једна од најважнијих активности државног руководства на челу са председником Србије Александром Вучићем”, каже Ковачевић.

 

Здравствени радници у Културном центру Батајница ће вакцинисати грађане сваког радног  дана од 8 до 20 часова, викендом од 8 до 18 часова, а радно време Кол центра Градске општине Земун је радним данима од 8 до 20 часова.