УЧЕНИЦИ ОШ ”ИЛИЈА БИРЧАНИН” НАЈБОЉИ У КРАГУЈЕВЦУ

13. децембар 2022.

Основна школа ”Илија Бирчанин” из Земун Поља ове је године посветила велику пажњу литерарним и ликовним радовима који су послати у Крагујевац, на конкурс манифестације ”Доста су свету једне Шумарице”.

 

Tема манифестације био је стих из поеме ”Земља” Енеса Халиловић ”Они сузу не траже, они реч траже”, која је изведена на овогодишњем Великом школском часу у Шумарицама.

 

На конкурс су се одазвале 144 основне школе, 31 средња и пет ликовних радионица из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине са 860 ликовних и 187 литерарних радова.

 

Међу 18 награда ове дуговечне манифестације, од којих је пола за ликовни, а друга половина за литерарни део конкурса, Миња Топаловић, ученица 4/2 разреда ОШ ”Илија Бирчанин” награђена је за свој ликовни допринос на задату тему.

 

А школа коју похађа, ”Илија Бирчанин” је у свеукупној конкуренцији изабрана за најбољу, јер је, према мишљењу стручног жирија, послала најквалитетније радове, који су настали заједничким трудом ученика, учитеља и наставника.

 

Тим поводом ће у Музеју ”21.октобар” у Крагујевцу у петак, 16. децембра тачно у подне бити отворена изложба ликовних и литерарних радова ученика ОШ ”Илија Бирчанин” из Земун Поља са пратећим каталогом и уручена специјална диплома победника овогодишње манифестације ”Доста су свету једне Шумарице”.