УЧЕНИЦИ ИЗ ДРВАРА У ЗЕМУНУ

12. април 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић 12. априла приредио је пријем у свом кабинету за 12 ученика осмог разреда Основне школе ”Дрвар” из Дрвара, њихову директорку Дубравку Кунић и наставницу историје Јелену Кецман, који су у претходна два дана обилазили значајна историјска места, културно-историјске споменике и музеје у Србији. Пријему је присуствовао и члан Већа Градске општине Земун Милан Петровић, који је био добар домаћин током обиласка Земуна.

 

У срдачном разговору са гостима из Дрвара председник Ковачевић је истакао да су овакве екскурзије прилика да ученици стекну нова пријатељства, али и да науче нешто више о својој матици, као и о богатој националној историји коју са поносом треба да баштине.

 

Током дводневне екскурзије најбољи ученици из предмета историје посетили су у Београду Народни и Етнографски музеј и Конак кнегиње Љубице, а у Орашцу, Тополи и Такову су научили нешто више о Првом и Другом српском устанку.

 

Реализацију ове школске екскурзије су помогли Градска општина Земун, Општина Дрвар и Конзуларна канцеларија генералног конзулата Републике Србије у Дрвару.