УЧЕНИЦИ ИЗ ГОРАЖДА У ПОСЕТИ ЗЕМУНУ

29. мај 2023.

 

У оквиру сарадње са Регионалном канцеларијом за сарадњу младих (RYCO), а у оквиру иницијативе ”Superschools”, Школа за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић” угостила је ученике и њихове професоре из Средње стручне школе ”Џемал Биједић” из Горажда како би заједно реализовали пројекат ”See You See Me”.

 

Госте из Горажда су дочекали и пожелели им добродошлицу председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и директорка школе домаћина Јелена Вукић са сарадницима.

 

Иницијатива ”Superschools”, део је пројекта са више донатора који суфинансирају Европска унија и Савезно министарство за економску сарадњу и развој Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ) заједно са RYCO.

 

У наредних пет дана ученици ће имати прилику да учествују у разноврсним интерактивним радионицама.

 

Том приликом, посетиће Парк пријатељства, сазнати нешто више о симболици тог парка и написати своје поруке пријатељства и сарадње.

 

Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO) је институционални механизам који независно функционише, а основало га је шест учесника Западног Балкана са циљем да промовишу дух помирења и сарадњу младих у региону кроз програме размене младих.

 

Овај Програм се фокусира на стварању могућности за младе људе да се укључе у активности које граде међусобно разумевање и помирење у грађанском, друштвеном, образовном, културном и спортском домену. Остварујући своју мисију школе које учествују у овом пројекту показују своју посвећеност људским правима, људском достојанству и изградњи мира заснованог на међусобном поштовању и поверењу.