УЧЕНИЦИМА УРУЧЕНЕ ЗАСЛУЖЕНЕ НАГРАДЕ

11. јул 2022.

У великој сали Градске општине Земун 11. јула уприличена је свечаност на којој су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна уручене награде. За школску 2021/22. годину Диплому ”Вук Караџић” заслужило је 214 ученица и ученика у основним и 14 у средњим школама.

У основним школама ове године било је 251 добитник награда на републичким и међународним такмичењима, а 162 у средњим.

Најбоље основце и средњошколце, добитнике Вукове дипломе и награђене на међународним и републичким такмичењима поздравио је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, пожелевши им да и надаље буду најбољи међу најбољима.

”Општина показује једну динамичну комуникацију на текућем одржавању школа. У ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” ради се потпуна реконструкција и дуплирају се капацитети, ОШ ”Гаврило Принцип” добија фискултурну салу, а приметили смо да имамо све више предшколаца и ђака. Зато са Секретаријатом за образовање увелико радимо да се поново ОШ ‘Десанка Максимовић’ стави у функцију, и то за ниже разреде, а у склопу ОШ ‘Соња Маринковић’. Настављамо да будемо подршка ђацима и професорима и да развијамо просветно-образовни систем Земуна”, рекао је Дроњак.

Успех у даљем школовању су им пожелели и награде уручили чланови Већа ГО Земун Марко Раић, Владимир Костић и Иван Морић.

Земун има дугу традицију школства. Подаци о првим редовним школама датирају још из 1745. године. Данас Земун има 17 основних школа, три специјалне, музичку школу и седам средњих школа.