УСКОРО ПРВИ ПАЦИЈЕНТИ У ЗДРАВСТВЕНОЈ СТАНИЦИ УГРИНОВЦИ

13. јануар 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић са сарадницима обишли су 13. јануара завршне радове на изградњи објекта Дома здравља ”Земун” – Здравствена станица Угриновци, у Улици учитеља Цвеје 1. Здравствена станица имаће близу 1600 квадрата, а за изградњу Град Београд је издвојио око 230 милиона динара.

 

”Радови се приводе крају. Остало је још само да се уреде зелене површине у дворишту самог објекта. Овај пројекат има велики значај за становнике Угриноваца и околних насеља, нарочито Бусија и Грмовца, јер ће у новом простору са већим бројем здравствених услуга моћи брже и ефикасније да се лече. Поред овог објекта, очекује нас и реконструкција Здравствене станице Батајница. Захваљујући сарадњи са Градом Београдом у току је и откуп земљишта у насељу Алтина како би се на једном месту изградила нова школа, вртић и амбуланта. У сарадњи са Министарством здравља покренули смо иницијативу за реконструкцију централне зграде Дома здравља Земун у Улици Рада Кончара”, рекао је Ковачевић и додао да ће Општина и у наредном периоду покретати иницијативе за реконструкцију објеката примарне здравствене заштите, и том приликом се захвалио здравственим радницима на пожртвованости у борби на сузбијању епидемије КОВИД 19.

 

Градоначелник Београда професор др. Зоран Радојичић је истакао да је равномерни развој Београда један од главних стратешких праваца.

 

”У претходном периоду смо завршили значајне објекте који се односе на примарну здравствену заштиту ободних градских општина. Веома је важно да на 15 минута од своје куће грађани могу да обаве преглед. После завршетка радова грађани Угриноваца и околних места имаће модерну здравствену станицу са службама за здравствену заштиту одраслих и деце, патронажном службом, гинекологијом, стоматологијом и лабораторијском дијагностиком, као и апотеком. Планирамо да ангажујемо дупло више здравствених радника него што их је било у претходном периоду. Верујем да ће суграђани бити задовољни и да ће после 40 година видети значајно унапређење у том сегменту, јер су добили нови здравствени објекат”, рекао је Радојичић.

 

Обиласку завршних  радова на изградњи Здравствене станице у насељу Угриновци присуствовали су помоћници председника Градске општине Земун Андријана Кукољ и Славиша Топаловић, члан Већа Ђорђе Дукић, главна и одговорна уредница Земунских новина Соња Јочинац, директорка дома Здравља Земун др Александра Цветковић са сарадницама и представници Секретаријата за инвестиције.