УРУЧЕНЕ НОВОГОДИШЊЕ ЧЕСТИТКЕ ПРВИМ БЕБАМА РОЂЕНИМ У 2024. ГОДИНИ

02. јануар 2024.

 

Како то чини од 2018. године, када је уведена Одлука о праву на новогодишњу честитку мајци прворођене девојчице и дечака, рођених у породилишту КБЦ ”Земун”, Градска општина Земун је седму годину за редом 2. јануара 2024. године наградила бебе које су прве дошле на свет.

 

Новчане честитке у вредности од 100 хиљада динара и беби пакетиће за Земунку и Земунца, поносним мајкама Дајани Павловић и Сањи Лалић уручио је члан Већа Градске општине Земун Ђорђе Дукић.

 

Дајани је ово друго, а Сањи треће дете.

 

Градска општина Земун и на овај начин подстиче наталитет и помаже родитељима, оснажујући породицу као темељ сваког друштва. Беби пакети за сваку новорођену бебу, ранци и школски прибор за прваке, као и сликовница ”Пажљивкова правила о саобраћају”,  изградња и опремање предшколских и школских објеката, педијатријских здравствених одељења и многе друге активности које општина Земун спроводи и реализује на својој територији, знак су бриге за нове нараштаје.

 

Како све, ипак, почиње у породилишту, беспрекорни услови и посвећено особље КБЦ ”Земун” чине највише да се породиље овде осећају сигурно и одлуче за порођај управо у Земуну, те је и ово прилика да се медицинским радницима захвалимо за огромну одговорност и пожртвованост у име свих грађана.