УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА

12. јул 2022.

Заменик председника Градске општине Жарко Дроњак уручио је 12. јула награде заслужним просветним радницима земунских основних и средњих школа у знак признања за постигнуте резултате у раду током школске 2021/22. године.  Ове године је Градска општина Земун наградила 641 ученика и 123 наставника и професора.

Током свечаности у великој сали Градске општине Земун заменик председника Жарко Дроњак се захвалио просветним радницима на посвећености у раду и стручној помоћи ученицима која је резултирала победама на републичким и међународним такмичењима, као и на постизању ванредног успеха у току школовања земунских основаца и средњошколаца.

”Максимално ћемо дати свој допринос, што самостално као Општина, што у сарадњи са републичким и градским институцијама, да Земун и надаље баштини своју просветну традицију и буде међу првим општинама у Србији и Београду у школској инфраструктури, добрим условима за рад и развијеној мрежи онога што називамо ваншколске активности, а које директно утичу на квалитет васпитно-образовног процеса”, рекао је заменик председника Жарко Дроњак, и том приликом обавестио награђене просветне раднике о активностима које Градска општина Земун предузима у уређењу школа.

Плакету и новчану награду добило је 78 заслужних наставника основних школа и 45 професора средњих школа који су менторским радом допринели да земунски ђаци на републичким и међународним такмичењима постигну изванредне резултате. Градска општина Земун је награђивање наставника и професора увела 2019, као прва Општина у Србији која на овај начин указује поштовање просветним радницима.

 

Своју дугу традицију школства Земун баштини близу два и по века. Данас Земун има 17 основних, седам средњих, три специјалне и Музичку школу ”Коста Манојловић”.