ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ У ВРХУ – ВАТЕРПОЛО КЛУБ ЗЕМУН

05. март 2021.

Прволигаш Ватерполо клуб Земун у сусрет јубилеју три деценије постојања, које обележава наредне сезоне, усталио се у Суперлиги Србије, с повременим успешним излетима у регионалним надметањима, у конкуренцији најбољих тимова.

Како се плаво-зелени одржавају на позицији најуспешнијих у држави у постојећим условима? Тренирају у малом, двадесетпетометарском базену у Културно-спортском центру ”Пинки”, с повременим терминима у СРЦ ”11.април”.

”Ентузијазам је пресудан”, каже главни тренер првог тима Вукота Вукотић, некадашњи успешни ватерполиста которског ”Приморца”, који је извео генерације земунских спортиста, а Јадран заменио Дунавом.

На свакодневним тренинзима је прва четрнаесторка ”Земуна”, у сезони 2020/2021 појачана доласком Александра Андрејевића из ”Партизанове” школе ватерпола и повратком Бориса Поповића из турског ”Галатасараја” у гнездо из ког је поникао.

Иако су прву утакмицу наставка сезоне са ”Војводином” резултатски изгубили, Земунци су показали тимску игру која обећава сигуран пласман међу првих осам, уз наде да ће, уколико епидемиолошки услови дозволе, изборити шансу за регионално надметање, са највећим тимовима из окружења.

”Тајна је у колективном духу који се овде негује, у изворној спортској школи која најмање 70 одсто својих играча ствара сама, све су то углавном ученици земунских школа”, прича тренер првотимаца Вукотић.

ВК Земун је протеклу сезону у изузетно јакој регионалној лиги (Србија, Црна Гора и Хрватска годинама држе светски врх у ватерполу) на шестом месту, амбиције управе су да Клуб остане у конкуренцији регионалних такмичења и што боље позициониран у Суперлиги Србије. Протеклу сезону дочекао је на шестом месту.

Одзив на стално отворен позив за упис нових чланова до 15 година је задовољавајући, те и развој талената индивидуалним тренинзима даје увек стабилне играче за попуну најачег тима.

За посебне заслуге у развоју Градске општине Земун и значајна остварења у области спортске културе оснивач ВК Земун Петар Ђукић 2019. године награђен је највишим општинским признањем, Повељом за грађанске заслуге.