ТРИБИНА БУДИМО БЕЗБЕДНИ

31. март 2022.

У Електротехничкој школи ”Земун” одржана је још једна трибина о безбедности у саобраћају Удружења ”Будимо безбедни”.

Циљ серијала интерактивних трибина, које се реализују под покровитељством Градске општине Земун је промоција саобраћајне културе и едукација о одговорном понашању учесника у саобраћају.

Новинарка и председница удружења ”Будимо безбедни” Деа Ђурђевић поделила је са ђацима своје немило искуство када је почетком 2019. године преживела тешку саобраћајну несрећу, истакавши колико је важна воља у процесу опоравка, као и да, нажалост, свим учесницима у саобраћају може да буде угрожен живот. 

Професионални едукатор из Агенције за безбедност саобраћаја, ученицима је упечатљивим примерима указао на штетност употребе мобилног телефона, вожње под дејством алкохола, и шта се све догоди када брзина није прилагођена, када не вежемо сигурносни појас, односно када нисмо фокусирани на вожњу.  

На крају трибине присутни ученици су попунили анонимну анкету која ће бити добар показатељ и смерница даљег превентивног деловања у овој области.

Земунски средњошколци ће имати прилику и да учествују у својеврсном такмичењу за најбољи писани рад из области безбедности у саобраћају, а победник ће бити награђен смарт сатом.