ТРЕЋИ САЈАМ СРЕДЊИХ ШКОЛА

06. јун 2022.

У организацији Градске општине Земун, 6. јуна у Канцеларији за младе, Косовска 9, одржaн је Трећи сајам средњих школа. На својеврсној берзи знања мали матуранти су имали прилику да се информишу шта која средња школа нуди, какви су програми, специфичности и перспективе школовања.

 

”Ово је трећи пут како Градска општина Земун одржава сајам образовања, имали смо мали прекид због ковида, сада настављамо у пуном капацитету. Општина Земун је једна од ретких средина, која на својој територији има седам стручних средњих школа. Ђаци у земунске школе долазе не само са територије Београда, него и Срема, баш зато смо организовали овај сајам да би се деца упознала са квалитетом образовања које нуде стручне школе. Такође, у континуитету се улаже у школску инфраструктуру, јер за резултате које ђаци остварују и које Општина награђује, потребни су најбољи могући услови за усавршавање и развој”, рекао је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак нагласивши да је сајам прилика да се будући средњошколци информишу и тако одлуче у ком правцу ће њихова професионална каријера ићи.

 

На Сајму су учествовале Електротехничка школа ”Земун”, Медицинска школа ”Надежда Петровић”, Правно-биротехничка школа ”Димитрије Давидовић”, Земунска гимназија и Економска школа ”Нада Димић”.