ТРЕЋЕ МЕЂУНАРОДНО МУЗИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЗЕМУНУ

24. мај 2022.

Треће ”Међународно музичко такмичење у Земуну” (Zemun International Music Competition) одржава се од 23. до 31. маја у Музичкој школи ”Коста Манојловић”.

Свечаном отварању 23. маја присуствовали су секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и члан Већа ГО Земун Марко Раић.

У име Градске општине Земун захвалницу за помоћ у организацији Трећег међународног музичког такмичења у Земуну Марку Јанковићу уручила је директорка МШ ”Коста Манојловић” мр Зорица Вукосављевић.

У музичком делу програма свечаног отварања наступили су: Лука Симовић, ученик четвртог разреда СМШ у класи Данијеле Ракић, Теодора Пејић, ученица четвртог разреда СМШ у класи Ненада Ненића, Биљана Горуновић и Вук Вукајловић, ученици трећег разреда СМШ у класи Лазара Остојића и Татјане Ранковић.

Одржавање такмичења 171 пријављеног младог музичара из Србије и свих земаља из окружења у организацији земунске МШ ”Коста Манојловић” и Туристичког друштва ”Земун” омогућили су Градска општина Земун, Удружење композитора Србије, СОКОЈ, Митрос мјузик компани, Уметнички ансамбл Министарства одбране ”Станислав Бинички”, Пексим Фондација и БАС Београд.

Млади музичари се такмиче по узрасним категоријама у три дисциплине: клавир соло, дувачки инструменти и композиција српског аутора (уведена по први пут у такмичење), а за лауреате су предвиђени пехари, стручно усавршавање и новчане награде. О победницима ће одлучивати међународни жири.