ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА У ЗЕМУНУ

01. јануар 2022.

На ”Тргу отвореног срца” први јануар протекао је у знаку дечије радости и лепих жеља.
Отварајући ову традиционалну манифестацију, која се одржава пети пут по реду, заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак је истакао да овакве манифестације и акције Општина организује како би се подстакло рађање и очувала породица.
”Трг отвореног срца је симболичан увод да нам година у коју улазимо буде боља, здравија, срећнија, веселија, богатија, да са еланом радимо и стварамо, да завршимо започето и кренемо да креирамо нове садржаје за Земун, како би постао још боље место за живот. Леп је дан, и овде смо да поделимо радост и да са оптимизмом закорачимо у Нову годину. Првог јануара земунска општина традиционално дарује мајке прворођених беба Земуна – девојчице и дечака. Тим поводом, маме ће добити по 100 хиљада динара, кoje поклања Општина, јер на овај начин желимо да подстакнемо родитељство. И у овој години наставићемо са пројектима који су подршка породици. Крајем године поделили смо 11 хиљада новогодишњих пакетића”, рекао је заменик председника Дроњак, и том приликом нагласио да се у Земуну реализује једанаест капиталних пројеката који ће помоћи да се живи још боље и квалитетније.
На сцени под отвореним небом деца и родитељи су уживали у новогодишњој чаролији, представама, концертима, кловновима, мађионичарима, и изложби старих играчака под називом ”Успомене Деда Мраза”.