ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА САОБРАЋАЈНИХ ШКОЛА

24. април 2023.

Свечано отварање традиционалног 28. Републичког такмичења саобраћајних школа, које се ове године одржава од 24. до 26. априла уприличено је у великој сали Градске општине Земун. Организатор такмичења је Заједница саобраћајних школа Републике Србије, а домаћин Саобраћајно-техничка школа из Земуна.

 

У име домаћина уважене госте и учеснике такмичења су поздравили заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, директор Саобраћајно-техничке школе из Земуна и председник Заједнице саобраћајних школа Републике Србије Мирослав Мацура, као и представници Министарства просвете, Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, Саобраћајне полиције, Агенције за безбедност саобраћаја и познати глумац Драган Јовановић, који је својевремено био ученик ове школе. Позиву да увеличају скуп су се одазвали представници Војске Србије, Војне Академије,  Националне службе за запошљавање, Саобраћајног факултета  и многобројних приватних факултета и друштвено одговорних предузећа.

 

У уметничком делу програма учествовао је хор Музичке школе ”Коста Манојловић” и драмска секција земунске саобраћајне школе.

 

Циљ oвог такмичења је, пре свега, да се награде постигнућа ученика и подигне квалитет образовања у подручју области саобраћаја. Средњошколци ће се такмичити у различитим дисциплинама и том приликом показати колико заиста осећају припадност струци, колико су колегијални и склони тимском раду. Ученици су дошли из 30 средњих саобраћајних школа, из разних средина Републике Србије, а у ревијалном делу учествоваће и школе из региона. Током такмичења преносиће једни другима стечена искуства у изучавању свог занимања, сусретати се са различитим условима рада, дружити се и развијати такмичарски дух.

 

У оквиру пратећег програма такмичења, 25. априла у дворишту Саобраћајно-техничке школе у Земуну биће одржан сајам образовања, као и друге активности у циљу размене искуства, примера добре праксе и сарадње.