СЈАЈНИ ЗЕМУНСКИ ЈЕДРИЛИЧАРИ

20. децембар 2022.

Званично проглашење Државних првака за 2022. годину у различитим категоријама једрења, које је организовао Једриличарски савез Србије 17. децембра, протекло је у знаку земунских једриличара.

 

Једриличарски клуб ”Земун” ове године овенчан је ниском сјајних бисера. Андреј Бозоки државни је првак у класи ”Оптимист”, Андрија Мараш најбољи је у мушкој категорији класе ”ИЛКА 4”, Душан Трбојевић, шампион је у мушкој категорији класе ”ИЛКА 6”, Наталија Пантић и Петар Бојовић, државни су прваци у класи 470. Затим, Никола Рњак, Душан Трбојевић и Никола Ђорђевић, државни су прваци у класи ”Микро”, Андреј Бозоки, Владимир Вребалов, Ана Вребалов, Ева Петровић и Андреј Петровић најбољи су у тимском једрењу у класи ”Оптимист”.

 

Поред земунских једриличара овенчаних златом, ту су и њихови другови из клуба који су на Државном првенству освојили исто толико сјајне медаље. Ана Вребалов је освојила друго место у класи ”Оптимист”, Миљана Зековић је била сребрна у женској категорији класе ”ИЛКА 6”, Ангелина Сарачевић, треће место у женској категорији класе ”ИЛКА 6”, Лука Ераковић, друго место у мушкој категорији класе ”ИЛКА 6”, Павле Ђорђевић, треће место у класи ”Finn”, Ксенија Јоксимовић и Никола Ђорђевић, треће место у класи 470, а Златан Златковић, Наталија Пантић и Петар Бојовић трећи су у класи ”Микро”.

 

Био је то добар повод да 18. децембра такмичари прославе своје успехе у просторијама Једриличарског клуба Земун.