СУСРЕТИ МЛАДИХ И ПОДЕЛА СЕРТИФИКАТА УЧЕНИЦИМА ПРОЈЕКТА

13. децембар 2021.

Канцеларија за младе Градске општине Земун је организовала 09. децембра 2021. године „Сусрете младих“ у галеријском простору канцеларије у складу са планом пројекта „Веб-лаб за младе“.  Заједно са партнером на пројекту, Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд, организовани су сусрети где су корисници пројекта, али и остали млади имали могућност да чују савете успешних предузетника, изазове са којима су се они суочавали приликом покретања својих пословних подухвата, као и са практичним искуством за превазилажење препрека и ограничења. На сусретима млади су имали могућности и да чују савете од послодаваца и предузетника о кључним вештинама приликом проналажења посла.

Сусрети су били корисни јер представљају својеврсни менторинг предузетника за будуће младе који желе да покрену свој посао. Ова активност допринела је ефикаснијем умрежавању младих са бизнис сектором, чиме се постигло афирмисање предузетничких вештина, развој предузетништва младих и активно укључивање младих у решавање проблема незапослености.

Полазници на пројекту су 10. децембра у ИТ учионици Канцеларије за младе, добили пригодне поклоне и сертификате о успешно завршеном курсу и пројекту „Веб лаб за младе“. Доделом сертификата, успешно је реализован још један пројекат Канцеларије за младе који је спроведен уз финансирање Министарства омладине и спорта.