СУПЕРЛИГАШИЦЕ ИЗ ЗЕМУНА НАЈУСПЕШНИЈЕ ПРОМОТЕРКЕ ЖЕНСКОГ ФУДБАЛА

09. март 2021.

Два тима женског фудбала из Земуна играју у најјачој Суперлиги Србије: ЖФК Слога заузима четврто, а ЖФК Земун осмо место на табели четири кола пре краја сезоне.

”Слога” је и најтрофејнији земунски спортски клуб са титулом вицешампионки Европе из 1976, и по пет шампионских у првенствима СФРJ и СРЈ, као и пет освојених ”злата” на такмичењима за Куп Југославије. Баштини рекорд – више од пет деценија традиције женског фудбала.

Иако је ЖФК Земун основан само пре четири године, усталио се у Суперлиги, а ”специјализовао” за победе на међународним турнирима.

Оба клуба имају репрезентативке, а један од најбољих трансфера сезоне је уговор који је недавно потписала репрезентативка и првотимка ”Слоге” Тијана Јанковић са Московским ЦСК. Да ли ће и за ”Слогу” доћи бољи дани сарадњом са Москвом, показаће време.

Са успесима, а они су несразмерни условима у којима их тимови постижу, популарност женског фудбала расте. ЖФК Земун је, према речима тренера Неђа Чолића, нарастао на 70 активних чланица у свим категоријама.