СТРУЧНА ПРАКСА У ОПШТИНИ ЗЕМУН

28. април 2011.

Општина Земун je  средином априла, у  оквиру спровођења активне политике запошљавања, склопила уговор са Националном службом за запошљавање о спровођењу стручне праксе за 23 незапослена лица без радног искуства.

Стручну праксу, у трајању од шест месеци, похађа једанаест незапослених са средњом стручном спремом, од којих су троје лица са посебним потребама. Прва стручна знања у Општини Земун стицаће и дванаесторо академаца.

Национална служба за запошљавање је обезбедила месечну надокнаду за референтске послове у износу од 10.000 динара у трајању од шест месеци, док ће лица са вишом стручном спремом у наредних годину дана примати 12.000 динара и високом стручном спремом 14.000 динара.

У име послодавца, заменик начелника Општине Земун Александар Грдинић и начелница Одељења за друштвене делатности и привреду Нада Ђурић упознали су практиканте са правима и обавезама у току спровођења стручне праксе.

Њихово напредовање током стручне праксе пратиће Канцеларија за волонтере и Канцеларија за локални економски развој градске општине Земун. Сви полазници који успешно обаве стручну праксу моћи ће да полажу државни стручни испит.

 

SASTANAK SA PRAKTIKANTIMA1

 

SASTANAK SA PRAKTIKANTIMA2