Стручна пракса у Канцеларији за локални економски развој

08. јун 2011.

На стручној пракси за 21 незапослено лице, коју од 18. априла 2011. године Општина Земун организује у сарадњи са Националном службом за запошљавање налази се и дипломирани просторни планер Јасна Јанковић. Иако није била у прилици да бира општинску службу у којој ће стећи прва радна искуства, по сопственом признању, Канцеларија за локални економски развој је „право место“ где просторни планер може да у тимском раду пружи свој пуни допринос.

“У Канцеларији за локални економски развој посао је веома динамичан, и што ми се посебно свидело, омогућује ми да стечена знања на факултету применим у пракси. Надам се да ћу после једногодишње стручне праксе наставити да радим у струци“, каже практиканткиња Јасна Јанковић.

 

Под будним оком руководиоца Канцеларије за локални економски развој ГО Земун Мирјане Милосављевић, практиканткиња Јасна Јанковић је прво научила да припрема и странкама издаје уверења из општинског регистра привредника, а затим се као веома користан члан тима Канцеларије за локални економски развој укључила у послове припрема база података о економском и туристичком амбијенту Општине, о локалним компанијама, домаћим и страним инвеститорима, могућностима за приватизацију, о слободном општинском власништу, земљишту погодном за изградњу индустријских постројења, расположивом стручном особљу.

Свој пуни допринос Јасна Јанковић пружа у припреми тематских социо-економских карата које приказују промену броја становника, структуру запослености и друге демографске параметре.

 

STRU_NA PRAKSA U LERu