СТРУЧНА ПРАКСА ЗА СТУДЕНТЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ

17. август 2011.

Градска општина Земун је једина београдска општина која је прихватила српске студенте из дијаспоре на стручну праксу у периоду од 16. до 26. августа 2011. године у оквиру програма „Упознај државу Србију“. Поред Земуна студенти из Италије, Француске, Аустралије, Немачке, САД, Канаде, Словачке и Македоније своја прва стручна знања у оквиру овог програма стицаће у многобројним општинама широм Србије.

Током двонедељне праксе студент друге године Нортвестерн универзитета из Чикага Катарина Космина и студент четврте године Универзитета Британске Колумбије из Ванкувера стећиће прва искуства у раду управе Градске управе Земун. У стицању првих знања, поред запослених у управи општине, помагаће им већ искусни практиканти, који више од четири месеца обављају стручну праксу у општини Земун.

Поред упознавања са редовним пословима одељења и служби у општини Земун, Катарина и Борис ће под будним оком начелника Одељења за друштвене делатности и привреду Наде Ђурић, која им је ментор, учествовати и у организацији манифестација „Лето на кеју“ и „Музички празници“  који се  реализују током лета у Земуну.

 

DSCN1350