СТРУЧНА ПРАКСА ЗА СТУДЕНТА ИЗ ДИЈАСПОРЕ

18. август 2014.

18.08.2014

 

Градска општина Земун  ће у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД)  и Представништвом Републике Српске у Србији у периоду од 18. до 29. августа 2014. године у оквиру програма ”Упознај државу Србију” омогућити стручну праксу једном студенту. Ово је други пут да општина Земун организује стицање првих професионалних знања за студенте из дијаспоре.

Идеја пројекта ”Упознај државу Србију” је јачање веза дијаспоре и матице, али првенствено подстицај младим образованим људима из дијаспоре да се врате у Србију и свој родни крај, како би се упознали са локалним потенцијалима и начином функционисања јавног и приватног сектора.

У програму ”Упознај државу Србију” учествује 60 српских студената из САД-а, Русије, Канаде, Велике Британије, Француске, Немачке, Италије, Аустрије, Грчке, Швајцарске, Шведске, Словачке, Шпаније, 34 општина и 15 компанија, као и донатори који су препознали значај ове пројектне иницијативе – Министарство вера и дијаспоре, Амбасада Швајцарске, Теленор Фондација, Аеродром ”Никола Тесла” и Краљевска породица Карађорђевић.