СТО БЕБА ДОБИЛО АУТО-СЕДИШТЕ

01. март 2024.

Савет за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун обезбедио је стотину квалитетних и атестираних ауто-седишта за најмлађе Земунке и Земунце у циљу безбедније вожње малишана у путничком аутомобилу.

 

Заменик председника Скупштине и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун Сава Мишковић  учествовао је у подели дечијих ауто-седишта, која је организована 1. марта у галеријском простору Канцеларије за младе Градске општине Земун. Том приликом, родитељи су добили и брошуру (упутство) ”Како да заштитите дете у возилу”, коју је објавила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.

 

Активности Савета за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун одличан су пример како локална заједница може да утиче на глобалну агенду саобраћајне безбедности.

 

Попуњавањем формулара који је доступан на сајту општине, као и у шалтер сали,  родитељи могу да обезбеде ауто-седиште за своје дете. Како буду пристизале пријаве биће заказивани нови термини за поделу ауто-седишта, а родитељи ће добити обавештење телефоном на контакт број који су оставили у пријави када да дођу да преузму поклон. 

 

Подсећамо родитеље да је истекла могућност пријаве за децу која су рођена у 2023. години.