СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У РАДИООРИЈЕНТИРИНГУ НА КУПУ ”РАДОВАН МЕДИЋ”

26. септембар 2014.

26.09.2014

 

У касарни ”Радован Медић” у насељу ”13. мај” у Батајници 26. септембра је организован Куп ”Радован Медић”. На спортском такмичењу у радиооријентирингу учествовало је десет екипа састављених од припадника 224. Центра за електронска дејства, 204. ваздухопловне бригаде, Специјалне антитерористичке јединице, бригаде везе и чланова радио клубова Савеза радиоаматера Србије.

Отварајући такмичење, командант 224. Центра за електронска дејства пуковник Бранислав Љушић, подсетио је на традицију овог такмичења, наглашавајући да је куп установљен у знак сећања на погинулог припадника јединице током бомбардовања наше земље 1999. године.

”Данашње надметање је спој посла који волимо и спорта без кога нема здравог живота. Желим да такмичењем  влада спортски дух, а његов главни циљ је упознавање и дружење”, поручио је пред почетак такмичења пуковник Љушић.

Куп је прерастао у традицију којом се чува успомена на заставника Радована Медића, који је 1999. у Сомбору положио свој живот, а постхумно је одликован Орденом за заслуге у области безбедности и одбране. На иницијативу припадника ове јединице касарна је понела његово име, а у марту је откривена и спомен биста.

foto1-vojska-26-9

foto2-vojska-26-9

foto3-vojska-26-9