СПЕКТАКУЛАРНА СРПСКА НОВА ГОДИНА У УГРИНОВЦИМА

13. јануар 2023.

Градска општина Земун – Месна заједница Угриновци и Удружење грађана ”Омладина Земуна” по први пут у Угриновцима 13. јануара организовали су спектакуларан дочек ”Српске Нове године”.

 

Заједно са грађанима Српску Нову годину су дочекали председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић, са сарадницима.

 

Организатори су се потрудили да дочек буде незабораван за неколико стотина грађана који су се окупили на платоу на углу улица Косанчић Ивана и Крњешевачке. Био је то празник за сва чула и душу, уз целовечерњу музику, традиционални специјалитет во на ражњу, кувано вино и безалкохолна пића.

 

”Поред свих манифестација које Градска општина Земун традиционално организује у наредном периоду ћемо се потрудити да повећамо број манифестација у нашим насељима. Бусије су познате по својим манифестацијама, ту је и Лето у Батајници, а од сада ће и Угриновци бити препознатљиви по дочеку Српске Нове године”, рекао је председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић.

 

Иако се најчешће назива Православном,  јер је славе углавном православни народи, па чак и део православне заједнице у Јапану, код нас она има посебан значај у очувању традиције.