СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОЛАЗНИКЕ ОБУКЕ ”ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА”

15. март 2024.

Уручењем сертификата завршена је 15. марта дводневна обука за незапослене ”Пут до успешног предузетника” коју је организовала Национална служба за запошљавање у сарадњи са Градском општином Земун.

 

Циљ обуке је да полазници провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва и информишу се о поступку регистрације фирме и актуелним законским прописима. Са добијеним сертификатом полазници, као будући предузетници, стекли су услов за бесповратна средстава за самозапошљавање код НСЗ.

 

Уручењу сертификата је присуствовао председник Скупштине градске општине Земун Мирослав Гајић, и том приликом им је пожелео срећу и успех у самосталном раду.

 

”Градска општина Земун je ангажована на пољу спровођења активне политике запошљавања. У сарадњи са Националном службом за запошљавање организујемо различите видове помоћи и подстицаја за незапослене, за младе и за теже запошљиве групе. У питању су обуке, едукације, преквалификације и програми усавршавања пословних вештина. Земун јесте добро место да се започне посао, због свог туристичког потенцијала, због развијеног угоститељства и мале привреде. Налазимо се у близини ауто-пута, близу је и аеродром, што све омогућује да брже развијете своју фирму. Као локална самоуправа помажемо у складу са својим овлашћењима и могућностима. Пратићемо трендове и трудити да вам будемо добар партнер”, рекао је Гајић. 

 

Значај оваквих обука је што незапослена лица имају прилику да се информишу како на прави начин да покрену свој посао. Током oбуке полазници су сазнали нешто више о државним субвенцијама за покретање сопственог бизниса и самозапошљавање, са посебним акцентом на изради пословног плана.