СЕДМИ АПРИЛ – СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА У ЗЕМУНУ

07. април 2021.

Под покровитељством Светске здравствене организације Светски дан здравља обележава се 7. априла широм света. Одлука да се овај дан обележава као Светски дан здравља донета је на Првој скупштини ове организације одржане 1948. године у Женеви са циљем да се укаже на најзначајније проблеме у вези са здрављем људи на глобалном нивоу.

 

Пандемија вируса корона која је захватила свет у 2020. години нажалост још увек траје. Клиничко болнички центри Земун и Бежанијска коса, као и новоизграђена болница у Батајници су у ковид систему већ годину дана. Дом здравља Земун са својим ковид амбулантама, мобилним екипама за имунизацију представља окосницу у сузбијању и ширењу епидемије. До сада је у Земуну вакцинисано близу 37 хиљада грађана, док је укупно Дом здравља Земун имунизовао 54 хиљаде грађане, будући да покрива и Градску општину Сурчин.

 

Градска општина Земун је од почетка избијања епидемије максимално ангажована на пружању подршке здравственом систему и све своје ресурсе и капацитете је упослила у заштити здравља становништва.