СВЕЧАНО ОТВОРЕН СЕДМИ РЕГИОНАЛНИ СКУП О МЕЛАНОМУ

28. октобар 2022.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић отворио је Седми регионални скуп о меланому који ће се одржати у организацији Удружења пацијената оболелих од меланома у периоду од 28. до 30. октобра у галеријском простору Канцеларије за младе. Отварању је присуствовао и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић.

 

Том приликом, председник Ковачевић је рекао да је Општина увек отворена за све иницијативе које доприносе превенцији здравља и да већ годинама траје успешна сарадња са овим Удружењем.

 

Основна идеја скупа је регионална сарадња и оснивање Регионалног удружења пацијената оболелих од меланома.

 

”Потписивањем тзв. ‘Земунске повеље’ оснивамо Регионално удружење како би заједничким снагама подигли свест јавности и грађанима указали које их све опасности доводе до меланома, а истовремено да оболелима омогућимо квалитетнији живот. Веома је важно да набавимо још модерније лекове, да направимо још бољу комуникацију и да заједничким снагама превазиђемо многе проблеме”, рекао је председник Удружења оболелих од меланома Саво Пилиповић.

 

На скупу учествују лекари, представници удружења пацијената и пацијенти из Љубљане, Загреба, Сарајева, Бањалуке, Новог Сада, Крагујевца, Ниша, Ваљева и Београда.

 

У наредна два дана учесници семинара настављају рад у Опери и театру Мадленианум.