СВЕЧАНО ОТВОРЕН ПЕТИ ”ДРАГАН МАНЦЕ КУП 2021”

18. јун 2021.

Под покровитељством Градске општине Земун, 18. јуна, на терену СЦ Партизан Телеоптик у Земуну у оквиру ”Међународног дечијег фестивала” свечано је отворен Пети ”Драган Манце Куп 2021”.

 

Куп је отворио председник ГО Земун Гаврило Ковачевић истакавши да атмосфера у СЦ Партизан Телеоптик, број учесника, њихова борбеност и срчаност с којом су се одазвали на предстојећа спортска надметања и од Земуна направили спортску престоницу Европе обавезује локалну управу да пружи још већу подршку једном оваквом догађају у наредним годинама.

 

”Захваљујем вам се што сте се одазвали у оволиком броју и очекујем да дате колико можете, водећи рачуна о фер плеју, јер нас је све овде окупио један вансеријски играч и човек, Драган Манце. Ми ћемо са своје стране учинити све што је у нашој моћи да овај турнир постане један од најбољих у Европи”, нагласио је Ковачевић.

 

Свечаном отварању присуствовао је и заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, док је у име Стручног штаба, управе и првотимаца ”Партизана” присутне поздравио Александар Станојевић.

 

Неговању успомене и сећања на славног центарфора Драгана Манцеа кроз дружење и фудбалску игру којој је био без остатка посвећен, ове године се први пут придружила ГО Земун, омогућивши организаторима да угосте чак 248 екипа дечака узраста од осам до 12 година, од којих и 16 тимова девојчица, 120 судија, из Србије и земаља окружења: Бугарске, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Мађарске.

 

Турнир ће трајати три дана и 20. јуна бити затворен доделом пехара и медаља најуспешнијим екипама и појединцима.