СВЕЧАНО ОТВОРЕН КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БАТАЈНИЦA

18. јун 2020.

 

 

Културни центар Батајницa свечано је отворен 17. јуна пригодним програмом који су извели дечији хор ”Орлићи” и ветеран батајничког аматеризма глумац Мића Дудић.

 

Част да се први обрати посетиоцима у новом храму културе припала је председнику Градске општине Земун Дејану Матићу.

 

”Чини ми велико задовољство што сам данас овде са вама, што сви заједно можемо да присуствујемо овом догађају који су грађани Батајнице, а првенствено наша деца одавно заслужила. Уложили смо велики труд да дођемо до овог објекта и испунимо све предуслове, да би на крају одвојили потребна финансијска средства за уређење  простора. Врло добро знате у каквом стању је био објекат, али, такође, знате да нема препрека када је потребно да стварамо услове за едукацију и развој наше деце. Надам се да смо успели да овај простор прилагодимо онолико колико је то могуће да све оне лепе културне манифестације сада овде организујете. Радили смо на свему ономе што смо са вама договорили, почев од обнављања школа и вртића, преко путне инфраструктуре, па све до водовода и канализације. Један од капиталних пројеката је и нових шест километара канализације. Још увек је градилиште иза Културног центра, али решавамо вишедеценијски проблем наших комшија које немају канализацију. Путна петља коју радимо повезаће Батајницу са саобраћајном обилазницом и омогућити да лакше дођете до других делова града, што је нарочито значајно за привреднике који на том потезу послују”, рекао је председник Матић, уз напомену да је уређење Културног центра Батајница само међукорак до отварања Дома културе у наменском објекту на некој другој локацији.

 

Нови мултифункционални простор Културног центра Батајница, који има 207 квадрата, користиће Позориште аматера Батајнице и многобројна културно-уметничка друштва која дају немерљив допринос у промоцији општине Земун, као и деца која ће овде моћи да похађају различите уметничке и едукативне радионице.

 

Свечаности су присуствовали начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, члан Већа Стеван Родић, доајени српског глумишта Предраг Милетић и Ивица Клеменц, као и многобројни грађани Батајнице.

 

Културни центар Батајница налази се у Улици пуковника Миленка Павловића 3.