СВЕЧАНО ОТВОРЕН ЗЕМУНФЕСТ

25. август 2022.

Спектакуларним концертом Јеле Михаиловић, познатије као ”Jela cello” и филмом Душана Ковачевића ”Није лоше бити човек” на Великом тргу 24. августа отворен је већ традиционални Земунфест.

 

Посетиоцима фестивала, који су се овога пута одазвали у великом броју, захвалио се заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак и том приликом свечано отворио Земунфест.

 

”Девет година траје ова прича између Градске општине Земун и Земунфеста. Ово је јединствени концепт реализације уметничког програма у Београду. Инспирација да се фестивал направи је био недостатак биоскопа у Земуну. Градска општина Земун ће и у наредним годинама подржавати овај фестивал, посебно младе људе који својом енергијом сваке године у другој половини августа улепшавају вече у Земуну”, рекао је Дроњак.

 

Организатори Земунфеста су ове године акценат ставили на домаће филмове који се приказују на Великом тргу, док се на сцени Магистратског трга одржава такмичарски фестивал студентског филма.

 

По речима Николе Рајичића из организационог одбора Земунфеста овим је дата снажна подршка како студентима, тако и младим редитељима који су недавно закорачили у свет професионалног бављења филмом.

 

Плато код ”Венеције ” (Богојављенски плато) од 25. до 28. августа у 22 часова резервисан је за концерте. Земунску публику забављаће групе Вампири, Фрајле, Кербер и Фантом. За најмлађе на Великој сцени током викенда биће приређен пригодан програм.

 

Осим забаве, Земунфест и Градска општина Земун пружају подршку предузетницима да представе своје мале бизнисе, рукотворине, услуге и производе које ће посетиоци моћи да купе, а за најмлађе посетиоце Велика сцена је резервисана за викенд када ће уживати у дечијој представи, кловн шоу, мини-балету и мађионичарима.