СВЕЧАНО ОТВОРЕНА АРТ ЗОНА ЗЕМУНА

20. октобар 2023.

 

Под покровитељством Градске општине Земун у Уметничкој галерији Стара капетанија 19. октобра је отворена нова стална манифестација у области културе Арт зона Земуна.

 

Отварајући тим поводом изложбу радова земунских уметника, председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић је рекао да је Општина после дуго година нашла начин да у овој својеврсној институцији културе, каква је Уметничка галерија Стара капетанија, обезбеди услове за одржавање целогодишњег изложбеног програма.

 

”Скупштина Градске општине Земун је усвојила предлог Друштва ликовних и примењених уметника Земуна да Арт зона Земун постане нова стална манифестацији у области културе, заједнички оквир за програме који ће се од фебруара до децембра реализовати у галерији, једном од симбола Земуна”, рекао је Гајић.

 

Он је изразио наду да ће у Уметничкој галерији Стара капетанија стицати афирмацију нови, млади уметници, а грађани Земуна уживати у квалитетним културним садржајима.

 

Програм који је увео у манифестацију Арт зона Земун ”Дани отворених врата атељеа” подразумева до краја октобра посете уметницима у њиховом радном простору, са идејом упознавања љубитеља уметности са ствараоцима и креативним процесом. До краја године предвиђено је више посебно занимљивих изложбе бројних аутора, под покровитељством Градске општине Земун.