СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ”СУТЈЕСКА”

17. мај 2024.

Традиционална прослава дана ОШ ”Сутјеска” приређена је у свечаној сали ове школе. Приредби је присуствовао члан Већа Градске општине Земун Милан Петровић.

 

Директорка школе Јасмина Стојчић поздравила је присутне, укратко их упознала са резултатима које су ђаци школе постигли у учењу и на такмичењима. Похвалила је наставнички кадар и напоменула да заједно стварају ученике за 21. век који својим радом и залагањем постижу изванредне резултате и када изађу из школе.

 

”Очекује нас много активности, како у нашој школи, тако и на обукама у иностранству. Спремни смо за нова учења и примену нових метода у настави, а посебно у ваннаставним активностима и неформалном учењу”, поручила је директорка Стојчић.

 

Нису ученици једини који стичу нова знања. Њихови учитељи и наставници редовно похађају семинаре који се одржавају у школи и ван ње, ради усавршавања и побољшања квалитета наставе. Школа је позната и по пројекту ”Ромски језик са елементима националне културе”, који је реализовао Центар за едукацију Рома и етничких заједница, уз финансијску подршку Фондације за отворено друштво Србија, а тренутно се реализују и два међународна пројекта. Један је у сарадњи са НВО Save the children „Побољшање приступа и квалитета инклузивног образовања за време пандемије Ковид 19 за децу припаднике рањивих група“ и други у оквиру Erazmus+ „Желим да се мој глас чује!“

 

Школа “Сутјеска” налази се у Задругарској 1, а основана је 1964. године.