СВЕЧАНОСТ НА КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ

08. фебруар 2022.

Дан Криминалистичко-полицијског универзитета свечано је обележен 8. фебруара у универзитетском амфитеатру ”Др Арчибалд Рајс”. На данашњи дан, давне 1921. године Уредбом Министарства унутрашњих дела основана је прва државна Полицијска школа која се може означити полазном тачком српског високошколског полицијског образовања. У име Градске општине Земун свечаности је присуствовао председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.

 

Госте је поздравио ректор проф. др Зоран Ђурђевић, а затим је министар унутрашњих послова Александар Вулин студентима пожелео успех у раду и поручио им да у Министарству унутрашњих послова има места за све дипломце овог Универзитета који су вредно учили и изразио наду да ће бити часни на бранику своје државе.

 

Поред пригодног уметничког програма, свечаност је била прилика да се уруче награде најбољим студентима, као и заслужним посленицима из безбедоносних структура.

 

Криминалистичко-полицијски универзитет је формиран 2018. године, променом облика организовања из Криминалистичко-полицијске академије. Департмани у саставу Универзитета су: Департман криминалистике, Департман информатике и рачунарства и Департман форензичког инжењерства.   

 

Моменат отпочињања рада Универзитета, означава почетак нове епохе институције која баштини добра свих претходних институција, и представља једину установу у земљи која обавља делатност високог образовања и других облика стручног образовања и усавршавања од значаја за криминалистичко-полицијске и безбедносне послове.