СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА КЛИНИЧКО БОЛНИЧКОГ ЦЕНТРА ЗЕМУН

25. фебруар 2014.

25.02.2014

 

Клиничко болнички центар ”Земун” обележио је 230 година постојања свечаном академијом. Земунска болница представља најстарију здравствену институцију у Републици Србији и као таква, указом председника Републике Србије Томислава Николића, одликовна је Сретењским орденом другог степена.

Поводом свечане академије уприличен је филм о историјату ове установе и значају те иституције у унапређењу националног здравља.

Свечаности су присуствовали министар здравља РС Славица Ђукић Дејановић, престолонаследник Њ. К. В. Александар Карађорђевић, секретар Привременог органа Града Београда Горан Весић, представници дипломатског кора, војске Републике Србије, верских заједница и бројни гости из јавног живота.

Испред општине Земун овом јубилеју присуствовали су председник општине Земун Дејан Матић и заменик председника Дамир Ковачевић.

Тим поводом, директор доц. др Драгош Стојановић уручио је почасну плакету градској општини Земун за допринос у раду ове установе. Плакете и повеље су уручене и другим институцијама и појединцима, који су у дугој историји ове болнице саучествовали у њеном развоју и допринели да КБЦ ”Земун” данас буде један од најугледнијих здравствених центара у Србији.

naslovna-jubilej-kbc

foto-1-jubilej-kbc

foto-2-jubilej-kbc

foto-3-jubilej-kbc