СВЕТОСАВСКА НАГРАДА ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ ”ДР СИМА МИЛОШЕВИЋ”

29. јануар 2024.

Светосавску награду за 2023. годину, за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе, развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији које додељује Министарство просвете, ове године добиле су 32 лауреата, а међу њима је и Предшколска установа ”Др Сима Милошевић” из Земуна.

 

Ову престижну награду установа је добила за изузетан допринос у развоју делатности предшколског васпитања и образовања кроз учешће у програмима и иницијативама на националном нивоу, као и за професионално јавно деловање.

 

Кроз традицију дугу осам деценија ова земунска предшколска установа континуирано доприноси унапређивању квалитета васпитно-образовног рада и делатности предшколског васпитања и образовања у целини. Сараднички однос са водећим установама из области васпитања и образовања, као и са организацијама и институцијама на националном и локалном нивоу чине је препознатљивом. Посебно се истиче по партнерском односу који гаји са породицама деце. Једна је од установа које су учествовале у пилотирању нацрта програмске концепције предшколског васпитања и образовања Основа програма ”Године узлета”.

 

Вртић ”Земунски бисер” постао је центар кластера у оквиру којег се реализују ЗУМ посете за хоризонталну размену искустава практичара. Установа је моделовала своју праксу бројним међународним делегацијама, као и делегацијама из окружења.

 

Захваљујући новом концепту да се деци током боравка у вртићу омогући да максимално испољавају своја интересовања, креативност и способности, ”Земунски бисер” је постао права ризница дечијег стваралаштва.

 

Све што их окружује постаје материјал за игру и стварање нових играчака, украса, корисних предмета. Пуно пажње се посвећује рециклажи, природи, боравку на отвореном али и развоју социјалних односа.

 

Предшколска установа ”Др Сима Милошевић” подстиче професионални развој запослених кроз подршку у ауторском и реализаторском деловању у стручном домену на многобројним конференцијама, скуповима и стручним сусретима. Посебно се истиче учешће Установе у пројекту ПОРИ – Интерсекторској сарадњи са Развојним саветовалиштем и Центром за социјални рад Земун, са којима остварује добру праксу инклузивног образовања.

 

Градска општина Земун честита директорки Предшколске установе ”Др Сима Милошевић” Јасмини Боуали Станојковић и њеним сарадницима на постигнутим резултатима у раду и вредном признању.