РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ У ПОСЕТИ КБЦ ”ЗЕМУН” И БОЛНИЦИ ЗА ПЕДИЈАТРИЈУ

15. јануар 2014.

15.01.2014

 

Председник општине Земун Дејан Матић, председник Скупштине општине Ненад Врањевац и заменик председника општине Дамир Ковачевић, посетили су Клиничко – болнички центар ”Земун”.  Повод посете су написи медија о условима лечења у Болници за педијатрију КБЦ ”Земун”.

Општина Земун, иако то није у њеној надлежности, помаже рад ове важне здравствене установе која збрињава пацијенте из целе Србије.  У протеклом периоду општина Земун је, издвајајући средства, донирала специјалистичку – медицинску опрему, најсавременије апарате који се примењују у хирургији, затим апарат за реанимацију, респиратор, два пацијентска монитора и неонатални пулсни оксиметар који помаже квалитетнијем збрињавању одојчади. Купљено је санитетско возило, клима уређаји, компјутерска опрема…

У разговору са директором КБЦ ”Земун” Драгошем Стојановићем, председник Матић рекао је да је приоритет брига о свим грађанима Земуна, а нарочито најмлађима који су наша будућност. ”На нама је да у сваком тренутку покажемо одговорност и да обезбедимо што боље услове живота, како би политика Владе Србије била остварена у свакој општини. Подршком младима, отварањем нових радних места, подстицањем рађања стварамо квалитетнији живот у Земуну и Београду”, истакао је председник општине Дејан Матић.

Управо за Болницу за педијатрију донирани су клима уређаји, играчке, дидактичка средства, телевизори, двд уређаји, пројектор и платно за тзв. дечију собу, постељина и средства за молерско-фарбарске радове.

Општина Земун, у сарадњи са градским и републичким институцијама, наставиће да помаже рад здравствених установа на својој територији, полазећи од потреба свих грађана, како пацијената, тако и запослених у здравственом сектору.

naslovna-kbc-pedijatrija

foto-1-kbc-pedijatrija