РУКОВОДСТВО ГРАДА БЕОГРАДА И ОПШТИНЕ ЗЕМУН ОБИШЛО РАДОВЕ У БЕЛЕГИШКОЈ УЛИЦИ

27. јул 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић 27. јула обишли су радове на изградњи саобраћајнице у Белегишкој улици.

Јавно предузеће ”Путеви Београда” и ЈКП ”Београд пут” изводе радове на изградњи, санацији и доградњи постојећег некатегорисаног пута од Улице младих Горана до раскрснице са приступном саобраћајницом интермодалног терминала и логистичког центра ”Батајница” и Батајничке петље.

Нови пут дугачак је 3,6 километара, од чега је 1,8 километара на територији општине Земун, а скоро километар на територији општине Сурчин. Укупна вредност овог пројекта је скоро два милиона евра.

Заменик градоначелника Горан Весић је подсетио да ће кроз Батајницу проћи брза пруга и да ће до краја године бити изграђен пружни надвожњак који ће спојити насеље Шангај и Батајницу, а истовремено се раде обилазни путеви како би се растеретио саобраћај.

Председник Гаврило Ковачевић је истакао да је поред ове значајне инвестиције, у току и реконструкција више од три километара саобраћајница у Батајници и то у улицама Бранислава Баришића доктора, Војводе Новака, Велике Међе 23. Нова и у делу Шангајске, и да су почели радови на реконструкцији и надоградњи ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета. 

”Иницирали смо пројекте који су витални за грађане Батајнице, попут изградње спортске хале и средње школе и наставићемо да са Градом Београдом реализујемо капиталне пројекте све у циљу повећања квалитета живота”, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

Била је то прилика да председник Општине Гаврило Ковачевић и заменик градоначелника Горан Весић разговарају са окупљеним грађанима о свим пројектима који су планирани за ово земунско насеље, чиме ће бити решен већи део комуналне и саобраћајне инфраструктуре.

У обиласку радова на изградњи ове важне саобраћајнице за грађане Батајнице учествовали су помоћници председника Градске општине Земун Андријана Кукољ и Милан Милисављевић, члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић, саветник председника ГО Земун Игор Вукчевић, помоћник градоначелника Александар Марковић, директор ЈП ”Путеви Београда” Драган Ђорђевић и директор ЈКП ”Београд пут” Иван Тејић.