РЕСТОРАН ”ВЕНЕЦИЈА” ФАВОРИТ ЗЕМУНА НА ТАКМИЧЕЊУ ”ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД”

22. јун 2022.

У галерији Канцеларије за младе Градске општине Земун 22. јуна награде и плакете победницима традиционалне манифестације ”Најлепша цветна алеја Земуна 2022” доделио је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак.

”Најлепша цветна алеја Земуна је најстарија традиционална општинска манифестација, која се одржава 24. годину за редом. Свако воли да му је животно окружење чисто и уређено и зато и не чуди одличан одзив на јавни позив. То је и мотив да и даље подржавамо манифестације чији је циљ јачање еколошке свести”, рекао је окупљенима Жарко Дроњак.

Пред жиријем манифестације није био лак задатак да од 70 пријављених изабере победнике у седам категорија и награди шесторо учесника специјалним дипломама.

У категорији Најлепша зелена површина око стамбене зграде награђен је Душан Миленковић.

За најлепши балкон награђена је вредна и маштовита Стана Киш.

Награда за најлепшу окућницу уручена је Ђуру Руњајићу.

Најлепшу зелену површину испред пословног објекта има ”Ball Corporation d.o.o. Beograd”, а најлепше школско двориште Правно-биротехничка школа ”Димитрије Давидовић”.

Најлепше зеленило је у вртићу ”Игралиште”.

Реновирани објекат познатог земунског ресторана ”Венеција” награђен је у категорији Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта и свеукупни је победник овогодишње ”Најлепше цветне алеје Земуна”, те ће представљати Земун на градском такмичењу ”За зеленији Београд”. 

Специјалне награде додељене су Удружењу ”И ми смо овде” и Стевану Аврамову, Снежани Петронијевић, Звонку Голићу, Снежани Симић и Љубинки Буруш.

Најдуговечнија општинска манифестација промовише и награђује највредније вртларе Земуна, утиче на јачање еколошке свести о значају уређених зелених површина и подстиче сарадњу и пријатељство међу земунским љубитељима зеленила.