РЕНОВИРАЊЕ ВРТИЋА ”БУБАМАРА” НА РАДОСТ НАШЕ ДЕЦЕ

16. јун 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић 16. јуна са сарадницима, начелницом Управе Градске општине Земун Катарином Зрилић и начелником Одељења за општу управу и јавне набавке Миланом Крстићем  обишао је вртић ”Бубамара” у Земун Пољу где после више деценија немара, када је реч о улагањима у реновирање обданишта, теку завршни радови на комплетној реконструцији овог објекта.

 

Општина Земун је финансирала реконструкцију вртића у више фаза. Прва фаза радова обухватила је реконстркцију крова, санацију мокрих чворова, кречење и постављање паркета, а затим ће на ред доћи уређење дворишта, приступних стаза, да би у трећој фази био комплетно реновиран и јаслени објекат.

 

”Ове године смо акценат ставили на нашу децу, наше најмлађе суграђане. Објекат ће добити нови намештај и сва потребна дидактичка средства за нормално и здраво одрастање захваљујући пројекту опремања предшколских установа које смо обезбедили из предприступних фондова ЕУ ИПА 2014. Када се заврше радови вртић ће засијати новим сјајем. Реконструкција земунских вртића доказ је да захваљујући усаглашеним статутима градских општина са Статутом Града Београда данас имамо прилику да вам укажемо и на резултате, јер је општинама омогућено да улажу у реконструкцију објеката, што претходних година нисмо могли”, каже председник Матић уз напомену да ће у договору са  управом Предшколске установе ”Др Сима Милошеви” бити реновирани и други земунски вртићи.

 

У вртићу ”Бубамара” борави више од 450 малишана, а за реновирање вртића ПУ ”Др Сима Милошевић”, попут вртића ”Зврк”, затим ”Камичак”, ”Чаролија”, ”Мала Сирена”, ”Рода”, ”Чворак” и ”Земунски Бисер” обезбеђено је преко 60 милиона динара.