РЕНОВИРАН ДЕО КБЦ ”ЗЕМУН”

26. фебруар 2015.

Градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, секретарка за здравство Вера Дражић и председник општине Земун Дејан Матић обишли су реконструисане и проширене делове КБЦ ”Земун”.

Весић је истакао да је 123 милиона динара уложено у грађевинске радове ове болнице, а 40 милиона динара у опрему, чиме се наставља континуирано улагање Града Београда у здравствене установе.

Ова здравствена установа сада изгледа добро и у бољој је ситуацији него неке друге у граду, а у наредним годинама и њих ћемо довести на такав ниво да грађани могу да добију здравствену услугу какву заслужују у 21. веку. У условима финансијске кризе трудимо се да улажемо и у предшколске и у здравствене установе. Трудимо се да излазимо у сусрет локалним самоуправама, па тако завршавамо документацију за породилиште у Лазаревцу. Разговарамо са Војском око њиховог дома здравља на Бежанијској коси, како би то била заједничка установа и како бисмо ми проширили наше капацитете у том делу. Осим тога, у Војводе Степе отварамо здравствену станицу, на предлог Општине Вождовац, а ради се и у болници ”Драгиша Мишовић”.  Истовремено радимо на томе да смањимо листе чекања у домовима здравља, јер је то један од највећих проблема – истакао је Весић.

Весић је навео да ће на предлог Општине Земун и председника те општине ове године почети израда пројекта педијатрије.

Та зграда је стара више од сто година, легат је Карађорђевића и у веома је лошем стању. Ове године је завршена легализација, решени су имовинско-правни односи. Ако све буде како треба, следеће године бисмо могли да почнемо са радовима, а колико ће нам времена требати, зависи од средстава – нагласио је Весић.

Никодијевић је најавио да ће земунска болница бити прва градска установа која ће имати одељење за вантелесну оплодњу.

Земунска болница је једина установа која има довољно капацитета и кадра да може да уведе прво одељење за вантелесну оплодњу. Град и Република то финансирају, с обзиром на мале капацитете и велике потребе, то се ради и у приватним установама, а наша је жеља да земунска болница буде прва градска установа која ће имати такво одељење – рекао је Никодијевић и подсетио да у ту болницу није уложено ништа готово пола века.

Наше опредељење јесте да здравствену услугу у Београду, пре свега у нашим клиничко-болничким центрима и домовима здравља, доведемо на ниво какав је у Европи. Улагања су велика, а то је област за коју нећемо штедети новац. Задовољни смо што има довољно стручног кадра и њима морамо омогућити услове за рад, али и пацијентима квалитетну здравствену услугу. У делу КБЦ ”Земун” који се реконструише и који ће врло брзо бити пуштен у рад све је урађено према најсавременијим стандардима, а задовољство је што ћемо такву болницу имати и у нашем граду. Настављамо да улажемо и у друге здравствене установе, али и да помажемо земунску болницу, као један од четири стуба здравства у Београду – нагласио је Никодијевић.

Председник општине Земун Дејан Матић захвалио је надлежнима на уложеном труду да се реконструише део тог клиничко-болничког центра и рекао да је то само једна од инвестиција у Земуну.

 

KBC Zemun--9-v (Small)

 

KBC Zemun-5-v (Small)

 

KBC Zemun-8-v (Small)