РЕКОНСТРУКЦИЈА И ДОГРАДЊА ШКОЛЕ МИТРАЉЕТА У БАТАЈНИЦИ

19. мај 2021.

Дуго очекивана реконструкција и доградња објекта Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници креће по завршетку школске године, до краја јуна 2021.

Будући да је ова школа са више од хиљаду ђака имала на располагању само 2,5 хиљада квадрата, доградњом спрата добиће се готово дупло већа квадратура са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општу и зубарску амбуланту, канцеларијски простор, а новитети су и тоалети прилагођени за ученике са посебним потребама.

Током радова на реконструкцији и доградњи школе, а на основу договора са школском управом, узимајући у обзир капацитете објекта и услове за несметано извођење васпитно-образовног процеса, деца ће похађати наставу у основним школама ”Бранко Радичевић” у Батајници и ”Илија Бирчанин” у Земун Пољу.

Са почетком нове школске године, за све ученике биће обезбеђен превоз, како би родитељи били растерећени, а деца безбедна у саобраћају.

Инвеститор је Град Београд, наручилац је Секретаријат за образовање и дечију заштиту, а очекује се да ће радови бити завршени за једну годину.