РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ПРОЈЕКАТ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ХАЛЕ ПИНКИ

06. јун 2024.

 

Градска општина Земун је 2023. године покренула иницијативу код Секретаријата за инвестиције Града Београда за реконструкцију Спортског центра Пинки у Земуну.

 

”У претходном периоду уређен је сасвим нов плато испред Културно-спортског центра Пинки за све оно што је важно, првенствено дружење и дечије представе, испод њега је модерна гаража са 150 места за паркирање и сада ће бити урађен пројекат, практично нове хале Пинки, изузев препознатљиве конструкције”, каже председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

 

Град Београд, под чијом надлежношћу је хала Пинки од 2021. године, расписао је тендер за израду техничке документације за доградњу и реконструкцију објекта по стандардима предвиђеним за одржавање различитих званичних међународних спортских такмичења, а рок да пројектанти конкуришу са својим решењима истиче 3. јула.

 

Поред тога, предвиђено је пројектовање мултифункционалне просторије за несметано истовремено обављање различитих активности, замена два постојећа путничко-теретна лифта новим и, евентуално, још једног новог лифта.

 

Раније усвојен Елаборат о стању кровне конструкције предвиђа изградњу новог кровног покривача, што је трајно решење акутног проблема.

 

Техничка документација подразумева израду идејног решења са прибављањем локацијских услова, идејни пројекат са студијом оправданости, пројекат за грађевинску дозволу и пројекат за извођење.

 

Културно-спортски центар Пинки је изграђен пре пет деценија на више од 19 хиљада квадрата површине, а комплекс има спортску салу, низ канцеларија и пословних просторија у пратећем делу заједно са комуникацијама, као и затворени базен.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић с поносом истиче да ће реконструкцијом улица Његошеве, Змај Јовине, Дубровачке и бочних улица од Главне према Кеју ослобођења, бити заокружен најужи центар Земуна у једну целину, са правим ”шмеком” вароши, атрактиван и за њене грађане и туристе.