РАСАДНИК ФУДБАЛСКИХ АСОВА – ФК ”АЛТИНА”

20. август 2021.

Заједничко Душану Влаховићу, Урошу Рачићу и Луки Аџићу, младим перспективним државним репрезентативцима и фудбалерима Фјорентине, Валенсије и Андерлехта, јесу нови трансфери о којима се говори у прелазном року, али, пре свега основ који су сва тројица стекли у фудбалској школи Фудбалског клуба ”Алтина”. Школи која од 2003. године ствара репрезентативце и професионалце највишег ранга, захваљујући изванредним условима за тренинге и у балону и у хали и на трави, на отвореном и ”интегралном спортском васпитању” којем се полазници подвргавају од малих ногу, тачније од пете до четрнаесте године.

Срећу да прве фудбалске кораке као седмогодишњак савлада у овом престижном расаднику врхунских спортских спартанаца имао је и Душан Влаховић, један од фудбалера о којег се данас отимају и ”Атлетико” и ”Тотенхем” и ”Манчестер сити”, а ”клинац” из Горњег града остварио је вредно ткан детињи сан о великој слави и, зашто не рећи – још већем новцу.

Клубу из којег је Влаховић кренуо у освајање најпре домаћих, потом и међународних трофеја, такође следи награда, односно проценат на трансфер, који је у сваком случају добродошао за стварање још бољих услова за развој и усавршавање спортиста, каже председник ФК ”Алтина” Небојша Пејовић.

Фудбалска школа са Алтине је тако, захваљујући асовима, готово преко ноћи избила у жижу интересовања – посебно вредни лиценцирани тренери раде кондиционе припреме, увежбавају фудбалске кораке, јачају спортски дух, а један од њих је задужен и за рад са голманима. Захваљујући добрим условима и организацији, све категорије су трофејне и високорангиране, а витрине Клуба препуне пехара. Стога и не чуди да ова фудбалска школа стандардно броји око 200 ђака.