РАНАЦ СА ШКОЛСКИМ ПРИБОРОМ ЗА СВАКОГ ЂАКА ПРВАКА

31. август 2023.

 

За 1812 првака који похађају 20 основних школа Градска општина Земун обезбедила је ранчеве за девојчице и дечаке, који садрже перницу, мајицу, комплете прибора за писање и цртање. 

Свечани пријем првака у комплетно обновљену, реконструисану и дограђену школу ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници организован је 30. августа. Приредби су присуствовали чланови Већа Градске општине Земун Владимир Костић и Бошко Радовановић, наставници, учитељи и родитељи ученика.

 

”Ово је седма година како Градска општина Земун са удружењима спроводи пројекат ‘Земунски првак’. Издвајамо велика буџетска средства за наше најмлађе, за текуће одржавање школа и вртића, превоз деце, финансирамо школски спорт и награђујемо најуспешније ученике и њихове професоре”, рекао је Костић.

 

Поред дуплираних капацитета школе ”Митраљета”, која сада може да прими две хиљаде ђака, ове године прваци ће похађати наставу и у истуреном одељењу ОШ ”Соња Маринковић”.

За нове ђаке реновиран је простор некадашњег објекта ОШ ”Десанка Максимовић” и са приливом становништа очекује се да ће за две године учионице бити пуне ђака свих разреда.

 

Земун има дугу традицију школства. Градска општина Земун наставља да улаже у инфраструктуру и обезбеђење бољих услова за школовање, али истовремено брине о ђацима од почетка школовања, пратећи њихов развој и награђујући постигнуте резултате.