РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА БАТАЈНИЦЕ

11. септембар 2020.

Првог радног дана 11. септембра, по избору на функцију, председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић састао се са грађанима Батајнице.

Окупљени у улици Бранислава Баришића Доктора изложили су председнику Ковачевићу дугогодишњи проблем који имају са водоснабдевањем, тачније са слабим притиском.

Састанку са грађанима присуствовали су и Члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић и председник Месне заједнице Батајница Никола Арнаут.

Везано за конкретан проблем грађана у овом делу Батајнице договорени су кораци у превазилажењу проблема у сарадњи са стручним службама ЈКП ”Београдски водовод и канализација”.

Било је речи и о наставку изградње канализационе мреже која се гради у складу са инвестиционим процедурама и пројектованим роковима.

Осим разговора о наставку радова на изградњи инфраструктуре, председник Ковачевић је грађанима предочио да Општина у сарадњи са Градом Београдом интензивно ради на проналажењу најоптималнијег решења за проширење капацитета Здравствене станице Батајница, као би грађани овог дела Земуна, поред примарне здравствене заштите имали доступне и одређене специјалистичке прегледе. Такође, руководство је упознало присутне и са планом да се поред Месне канцеларије у оквиру Месне заједнице Батајница отвори услужни центар са већим обимом административних послова.

Скупу су присуствовали и представници различитих удружења грађана, те је било речи о подршци ГО Земун у реализацији програма из области културе и социјалне заштите који доприносе развоју Батајнице. Пракса разговора са грађанима на терену и упознавање и решавање конкретних проблема биће део редовне активности новоизабраног председника Градске општине Земун Гаврила Ковачевића.