РАДОВИ У УЛИЦИ 22. ОКТОБРА

02. септембар 2014.

02.09.2014

 

Председник општине Земун Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић и заменик генералног директора ЈКП ”Београдски водовод и канализација” Владо Секулић обишли су радове на санацији канализације у Улици 22. октобра у Земуну, који су започети након урушавања асфалта услед подземних вода.

Тренутно се обављају радови на замени дотрајалих цеви и санацији колектора из 1934. године. Квар је настао услед обилних подземних вода, а радови се одвијају на 8 метара дубине. За утврђивање тачне локације квара коришћене су специјалне камере а урађена је и подграда колектора, јер се ради о песковитом терену. Док трају радови канализациона мрежа је у функцији а постављене су и пумпе како не би дошло до загушења. Након санације колектора биће постављене нове цеви, затим ће се радити дренажа тла а након тога и попуњена рупа у асфалту са око 70 кубика шљунка.

Санација канализационе инсталације у овом делу Земуна обезбедиће трајно решење проблема изливања и урушавања асфалта услед подизања нивоа подземних вода.

Завршетак радова се очекује у току октобра месеца, а у договору са Секретаријатом за саобраћај та ће саобраћајница бити затворена за саобраћај до завршетка радова.

naslovna-1

foto1-1

foto2-2