РАДОВИ У УГРИНОВЦИМА

22. фебруар 2010.

22.02.2010

 

Како би се санирале последице недавних поплава и деловало превентивно Градска општина Земун је 18. фебруара 2010. године у Угриновцима у 38. Новој улици започела прокопавање уличног канала дужине око 80 метара. Циљ је спајање овог бочног канала са постојећим каналом на углу исте улице.

На истој локацији раскопан је пропуст испод улице у дужини око 6 метара, а постојећи канал је проширен и продубљен у дужини од 200 метара.

На углу улица 38. Нове и Ударне десетине, замењене су постојеће цеви, цевима већег промера ф 400.

Општински штаб за одбрану од поплава, на челу са Славишом Топаловићем и Стевом Таталовићем, је реаговао у најкраћем могућем року, односно одмах након пријаве грађана МЗ Угриновци 17. фебруара у касним вечерњим сатима.

Следећег јутра око 10 часова отпочели су радови и багер је већ био на терену. Асистенцију екипи пружила је општинска инспекција и председник МЗ Угриновци Зоран Туфегџић

”Ово је само једна у низу акција које у континуитету спроводи Градска општина Земун како би се на терену решавали инфраструктурни проблеми са којима се грађани сусрећу”, каже Славиша Топаловић, помоћник председника Општине који је присуствовао почетним радовима.

Акцијом је обухваћено санирање депресија тла и насипање каменом земљаних пропуста.