РАДОВИ НА ШКОЛИ ”МИТРАЉЕТА” ТЕКУ ПЛАНИРАНОМ ДИНАМИКОМ

21. фебруар 2023.

Основна школа ”Светислав Голубовић Митраљета” до краја јуна биће спремна за опремање и прихват ђака у септембру.

 

Нови извођач ради пуном паром, тако да ће школа од 5200 квадрата сада имати нове кабинете за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општу и зубарску амбуланту, канцеларијски простор, а новитети су и тоалети прилагођени за ученике са посебним потребама.

 

Радови на крову школе су већ завршени, урађена је столарија на свим спратовима и постављен лифт.

 

На другом спрату је урађена потконструкција за спуштене плафоне, зидови су у појединим деловима обрађени термомалтером, керамика је завршена у тоалетима, а у ходницима је већ постављено више од 70 одсто подне керамике.

 

Зидари тренутно раде на постављању листела са задње стране објекта, обрађени су бетонски фасадни стубови, а ускоро ће бити и офарбани.

 

У приземљу се приводе крају радови на каналу за инсталације, након тога ће бити постављена кошуљица па ће мајстори – машинци и електричари моћи да ураде свој део посла.

 

Урађено је степениште за главни улаз, а ускоро ће бити урађен и део који ће прекрити инсталације.

 

У дворишту се ради потпорни зид који ће омеђити паркинг и одвојити га од дела дворишта где ће бити постављено све оно што је пројектом предвиђено – клупе и други мобилијар.

 

Извођачи радова кажу да је поручена опрема за увођење гаса, поднета је документација, тако да ће радови и на том делу почети чим надлежни то одобре.

 

Машинске инсталације су 70 одсто завршене. Постављене су спољне јединице. После конструкције гипса монтирају се унутрашње јединице и радиће се вертикални развод.

 

Градска општина Земун финансира радове на уређењу дворишта школе, стаза, спортских терена, ограде и пратећих травнатих и зелених површина. Очекује се да ће радови почети почетком марта.