РАДОВИ НА САОБРАЋАЈНОЈ И КОМУНАЛНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ

30. јун 2021.

Радови на реконструкцији коловоза, тротоара, као и на побољшању комуналне инфраструктуре почев Гардоша и Калварије, па све до Батајнице теку пуном паром.

Након реконструкције водоводне мреже у Златиборској улици и после постављања нових цеви пречника ф 150 мм, у току су радови на реконструкцији тротоара, као и завршни радови на асфалтирању коловоза целом дужином улице.

У оквиру обимних радова у Новоградској улици завршене су фекална и кишна канализација, као и водоводна мрежа све до Улице Инжењера Атанацковића. Тренутно се ради на постављању прикључака који ће довести воду до сваког домаћинства у овој улици. Истовремено, радници су ангажовани на припреми коловоза и тротоара за асфалтирање дуж Новоградске улице, и то од Улице Цара Душана до Добановачке улице, а упоредо теку радови на уређењу јавних зелених површина.

У Улици Сибињанин Јанка, на потезу од Улице Деспота Ђурђа до Клаоничке улице ради се на скидању старе подлоге коловоза и постављању нових ивичњака. Предвиђено је да ова улица буде покривена коцком.

У насељу Батајница, грађани који живе у Улици Велике међе 23. Нова ускоро ће добити асфалтирани коловоз у дужини нешто више од километра. Посебно је значајно што се у овом земунском насељу убрзано одвијају радови на постављању трасе за изградњу нове саобраћајнице. Ови радови представљају продужетак Белегишке улице у дужини од 2,9 километара, која ће се простирати уз интермодални терминал и везаће овај део Батајнице (насеље Шангај) са новом Батајничком петљом.

 

Члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић уверио се на терену да сви радови теку по плану.